Investiciono razvojni fond: Uskoro krediti

Bez autora
Nov 24 2011

Investiciono razvojni fond će u narednu godinu ući sa 20 miliona eura koje će plasirati u kredite. Fond će, između ostalih, dogodine krenuti i sa specijalnom kreditnom linijom, odnosno biznis podrškom za mlade, odnosno visoko obrazovani dio populacije. Ta linija se priprema u saradnji sa kabinetom premijera Igora Lukšića i potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića. Suptilno će se raditi na dizajniranju modela i pretpostavki za podsticanje preduzetništva kod mlade i visoko obrazovane populacije, a i naredne godine će se podržavati proizvodne projekte, one koji smanjuju regionalne razlike, povećavaju broj žena u biznisu,… Ovih dana biće dodijeljeno još 40 kredita, od kojih 30 u okviru MIDAS projerkta. Krediti IRF za poljoprivrednike biće do 30.000 eura, početnike u biznisu do 50.000, mala i srednja preduzeća do 300.000 eura. Do 400 hiljada eura kretaće se krediti uz ganarnice i učešće banaka. Kreditno garantna šema za trajna obrtna sredstva kretaće se od 100 do 120.000 eura godišnje.

Investiciono razvojni fond: Uskoro kreditiInvesticiono razvojni fond će u narednu godinu ući sa 20 miliona eura koje će plasirati u kredite, najavio je predsjednik odbora direktora ovog fonda dr Dragan Lajović na pres konferenciji sa vicepremijerom dr Vujicom Lazovićem koji je bio u radnoj posjeti ovom fondu.

Lajović je saopštio da će fond, između ostalih, dogodine krenuti i sa specijalnom kreditnom linijom, odnosno biznis podrškom za mlade, odnosno visoko obrazovani dio populacije.

- Ta linija se priprema u saradnji sa kabinetom premijera Igora Lukšića i potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića. Suptilno ćemo raditi na dizajniranju modela i pretpostavki za podsticanje preduzetništva kod mlade i visoko obrazovane populacije, objasnio je Lajović i najavio da će i naredne godine podržavati proizvodne projekte, one koji smanjuju regionalne razlike, povećavaju broj žena u biznisu, izdavati kreditno garantne šeme…

Ovih dana, najavio je predsjednik odbora direktora IFR, biće dodijeljeno još 40 kredita, od kojih 30 u okviru MIDAS projerkta.

Krediti IRF za poljoprivrednike biće do 30.000 eura, početnike u biznisu do 50.000, mala i srednja preduzeća do 300.000 eura. Do 400 hiljada eura kretaće se krediti uz ganarnice i učešće banaka. Kreduitno garantna šema za trajna obrtna sredstva kretaće se od 100 do 120.000 eura godišnje.

Vicepremijer Lazović je saopštio da se procjenjuje da je siva ekonomija u Crnoj Gori oko 20 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik